Srčani udar su ispitivali naučnici te se došlo do
saznanja da je crveno meso bogat izvor željeza i cinka čime se jača imunitet.
Dok govedina općenito sadrži linolnu kiselinu koja smanjuje rizik od raka.Srčani udar može da izazove prerađeno meso kao što su kobasice i viršle a ipak savjetuju da se ne konzumira često crveno meso jer umjerenost je zdravlje.Što više vlaknaste hrane.
Dok govedina općenito sadrži linolnu kiselinu koja smanjuje rizik od raka.Srčani udar može da izazove prerađeno meso kao što su kobasice i viršle a ipak savjetuju da se ne konzumira često crveno meso jer umjerenost je zdravlje.Što više vlaknaste hrane.
Za srce je velika
pomoć ako konzumirate crno grožđe posebno sa kožicom te mekinje od žitarica su
dobre protiv holesterola i tako nas opet spašavaju od zakrčenja a posebno
mekinje od kukuruza i pšenice smanjuju rizik od raka debelog crijeva.Tako se možete spasiti od srčanog udara ili ublažiti srčani udar.A poslije srčanog udara ako se desi ovo nabrojano je potrebno koristiti.
tags:zdravlje,srčani udar,hrana,
Nema komentara:
Objavi komentar