Jabuke jesti svaki dan.Jedna jabuka dnevno tjera bolest iz kuće.Mogu se konzumirati i proizvodi od jabuke kao što je sok,sirće,pekmez,kompot,skuhane cijele jabuke sa kožicom,domaći džem ....
Što sve ima u jabukama kojih ima oko 7000 vrsta voćki u svijetu:
U zrelom plodu jabuke najviše je vode (i do 85 posto), zatim ugljikohidrata ) oko 12 posto (glukoza, fruktoza, saharoza, pektin, celuloza), a u manjim količinama nalaze se organske kiseline (jabučna kiselina), sve esencijalne i neesencijalne aminokiseline (u vrlo malim količinama), boje (klorofil, karoteonidi i antocijanin), vitamini (A,B, C, E) i minerali (natrij, željezo, fosfor, mangan, magnezij, cink,i kalij), esteri octene, limunske, jantarne, mliječne, oksalne, salicilne, kapronske i mravlje kiseline, neki alkaloidi, geraniol, acetaldehid, pektin, galotanin, prehrambena vlakna, pa čak i masnoće.
Jabuka se najviše preporučuje za mršavljenje i skidanje celulita,jača imunitet,čisti organizam i treba je jesti prije jela bar na pola sata.
tag:jabuka,imunitet,kiselina,masnoće
Nema komentara:
Objavi komentar