Popularni postovi

Hranom do zdravlja


Preventivno djelujte hranom protiv pojave raka.Kako da se borite protiv neizlječive bolesti?Hranom.Voćni plodovi snabdjevaju organizam vitaminima i sekundarnim biljnim sastojcima koji povoljno utiču na suzbijanje pojave raka. Borovnice, jagode ili maline posebno su bogate sastojcima koji povoljno utiču na suzbijanje tumora (antocianidin). Stručnjaci savjetuju da konzumirate tradicionalne sorte jabuka ili grožđa a ov enove sorte da izbjegavate.
Zatim namirnice kao što su jogurt, kiselo mlijeko, sveži kravlji sir ili kiseli kupus to jest namirnice koje su kisele važne u sprječavanju pojave tumora. Suzbijaju kiseline i smanjuju razmjenu tvari u ćelijama tumora. Dodatna prednost ovih namirnica je u tome što sadrže mnogo vrijednih proteina, a malo ugljenih hidrata.
Ulje konoplje ili lana ubraja se u najbolje namirnice za suzbijanje raka. Stručnjaci su primijetili da je agresivnim tumorima potrebno veoma mnogo glukoze, koju dobijaju iz ugljenih hidrata.
Ako se tumoru uskrati snabdijevanje šećerom, povećavaju se šanse da se bolest uspješno izliječi. Radikalno odstranjivanje ugljenih hidrata prisiljava ćelije raka da promijene način razmjene tvari, što ih čini osjetljivim na hemoterapiju i
terapiju zračenjem...

Zdrava ishrana produžuje život.

tags:rak,tumor,antioksidans,voećpovrće,hrana,

Nema komentara:

Objavi komentar