Popularni postovi

Lijek protiv starenja


Lijek protiv starenja

Starenje je neminovno ali se može usporiti i da čovjek u poznim godinama i dalje bude okretan.Može izgledati mladoliko.Ovdje možete pročitati nekoliko savjeta kako usporiti starenje?Svježi sokovi i super zelena hrana će vam pomoći da očistite vaš organizam .Znači potrebno je čišćenje organizma-detoksikacija(zelene alge,gujina trava(Silybum marianum)).
Đumbir je sve popularniji i traženiji na tržištu a može pomoći ako se koristi  dnevno do 3 grama.
Može se koristiti u hrani ili kao čaj ili svjež da se žvače  ali može i kao tinktura 1-3 ml 3X dnevno.
Zrnevlje razno žitarice i sjemenke svakodnevno koristiti kao i svježe voće i povrće u prijesnom stanju,zatim tu je riba,ćuretina ali i posna piletina.
Od čajeva najbolji je zeleni čaj,pije se ujutro po ustajanju i ne sladi se,koliko god ga sladili on je opet onakakav kakav je,gorak.
Dokazano ja da manji unos kalorija produžava život,zato smanjite unos kalorija ili izbjegavajte bijelo brašno,šećer,so,alkohol,brzu hranu....Izbjegavajte ovu hranu koja daje kiselost organizmu time ćete izbjeći teže bolesti.Tu su po nekima još i mlijeko i mliječni proizvodi
Pijenje vode je od veoma velike važnosti zato kad god se sjetite vode popijte jednu čašu i tako svaka dva sata otprilike.
Postoje razni narodni recepti za dobro zdravlje pa pronađite neki od njih i koristite to svakodnevno.Na primjer kompot voćni je jedan od tih recepata,tu su razne suhe voćke koje će vam, produžiti život.
Zimi kiseli kupus i rasol svakodnevno koristiti jer štiti od prehlade a jača imunitet i za svačiji je đep u odnosu na aloa veru i preparate iz apoteke.
Kada pravite salatu pravite je od domaćeg sirćeta i limuna sa morskom soli.Nastavlja se....

tags:usporiti starenje,podmlađivanje,narodni recepti,


Nema komentara:

Objavi komentar