Popularni postovi

Duži život uz kafu



Kafa za duži život.Uzdravlje.

Nakon proučavanja prehrambenih navika 400.000 osoba u dobi između 50 i 71 godinu, stručnjaci su uvidjeli da što više kafe pijete, manja je vjerojatnost da ćete umrijeti od srčanih bolesti, bolesti dišnog sustava, moždanog udara, ozljede, nezgode, dijabetesa te infekcije. No, kofein nije imao utjecaj na prevenciju raka.
Američko istraživanje još je jedan od dokaza da ispijanje kafe može poboljšati zdravlje. Treba napomenuti da istraživači s National Cancer Institute, National Institutes of Health, Maryland nisu pronašli direktan dokaz da kafa smanjuje rizik od prijevremene smrti, ali su uočili definitivnu vezu.
Istraživanje je pratilo stanje i navike velikog broja ljudi (229.000 muškaraca i 173.000 žena) u razdoblju od 1995. do 2008.
Sudionici su podijeljeni prema količini kafe koju su pili na početku istraživanja. Tijekom istraživanja došlo je do 52.000 smrtnih slučajeva te je uočeno da su ljubitelji kafe najbolje prošli.
 Naime, oni koji su pili veće količine kafe imali su manji rizik od umiranja.
Trećina ljubitelja kafe konzumira kafu bez kofeina, ali je pozitivno djelovanje uočeno i kod njih. Dakle, malo je vjerojatno da je kofein uzrok zdravstvene prednosti. Vjerojatnije je da pozitivno djelovanje nude antioksidansi i magnezij koji se nalaze u kafi.
Dr. Euan Paul, izvršni direktor britanske udruge za kafu, kaže: 'Ovo važno istraživanje pokazuje da umjereno konzumiranje kafe, od četiri do pet šalica na dan, ne samo da je sigurno za zdravlje, nego može biti povezano s određenim zdravstvenim prednostima.'
Ali upozorenje, trudnice bi trebale  umjereno piti kafu, što znači da trebaju paziti da unos kofeina ne bude viši od 200 mg dnevno.Uživajte u kafi.

tags:kafa,zdravlje,upozorenje,

Nema komentara:

Objavi komentar